top of page

SEARCH BY TAGS: 

RECENT POSTS: 

  • Instagram Clean Grey
  • Facebook Clean Grey
  • LinkedIn Clean Grey

Fjør Studios 2019: oppsummert.

Et innholdsrikt og utfordrende år er snart omme. Vi står igjen med en følelse av å ha overkommet store hindre, samtidig som vi skuer nye spennende utfordringer i horisonten. Nye, spennende prosjekter er allerede påbegynt, vi gleder oss til å vise dere nye produkter i 2020!👏🏻

2019 har, framfor alle foregående år, gitt oss troen på at folk vil ha bærekraftig produsert mote. Vi ser at det absolutt er ønskelig å kombinere bærekraft med mote - og at folk ønsker å støtte brands som tar etisk ansvar.

Såkalte Fast fashion-merker er i hardt vær om dagen. I stedet for å hisse oss opp, slenge rundt oss med hashtagger som "fuck fast Fashion", anerkjenner vi at også etablerte merkevarer har startet et sted. Og vi applauderer at mange er villige til å endre produksjonssyklus. Vi velger heller å oppmuntre til samarbeid med kolleger i motebransjen - forutsett at de ønsker å endre seg.

Vi merker oss at enkelte velger å stoppe å kjøpe klær, som en løsning på klimakrisen.

Men det vil ikke være bærekraftig for Norge på sikt om alle slutter å handle klær. Norge trenger aktivitet og nyskaping i næringslivet. Også i kreative bransjer. Vi trenger heller å kjøpe mindre.

Vi ønsker vi å oppmuntre forbrukere til å innse hvor stor makt de har, og prøve å være et bridrag til å roe ned kjøpehysteriet.

Et konkret forslag fra oss er å i 2020 begynne å handle mer norsk design i stedet for billige klær gjennom internasjonale nettsider. Det er bærekraftig å velge å støtte små bedrifter som er nærme deg i lokasjon, og de som skaper verdier du vil ha mer av.

Vi er et lite firma som vokser jevnt og trutt. Vi merker større etterspørsel etter produkter som er laget for å vare. Folk er villige til å betale mer for noe som varer lenger. - slik de lagde ting tidligere. Det er gode nyheter for oss! Da får vi bedre tid til undersøkelser, testing av materialer, og utvikling av mønstrene våre. Det gir bedre sluttprodukter til kundene.

I 2020 skal vi fortsette å utvikle produkter og ta ansvar. Stay tuned - neste år kommer det produkter til herre og barn også.

Takk for alle som støtter oss med heiarop eller kjøp av produkter.

Vi vil ønske alle fjerne og nære, korte og lange, usikre og selvsikre, unge og gamle et stilfullt, spennende og godt 2020! 🎆🍾

Klem fra Marita

Fjør Studios, Trondheim.

bottom of page