top of page

SEARCH BY TAGS: 

RECENT POSTS: 

  • Instagram Clean Grey
  • Facebook Clean Grey
  • LinkedIn Clean Grey

New York City...der det hele starta

Det hele startet da jeg pakket kofferten min og reiste over til New York City i 2012.

Jeg har alltid sett for meg å leve i denne byen i en periode av livet mitt, og nå satsa jeg på en internship-periode i motebransjen. Planen var å gjennomføre et intervju hos Honor og Helmut Lang, og banke på så mange flere dører som mulig før jeg visste til hvilken dato jeg skulle ombooke hjemreisen min til. Først et internship, så muligens en fast stilling på sikt. Håpet var å kunne bli i 3-6 mnd.

Da jeg kom på mitt første intervju oppdaga jeg raskt at jeg hadde mer erfaring enn jenta som intervjuet meg. Hun ble skeptisk til hvorfor jeg ville jobbe gratis, når jeg kom rett fra en sjefsstilling i et norsk motemerke. Hun trodde jeg var ute etter et greencard.

Rundt omkring på intervjuene jeg fikk, ble jeg klar over at jeg skilte meg veldig ut fra de "vanlige" søkerne. Jeg hadde faktisk for mye erfaring. En av de som intervjuet meg spurte meg flere ganger; "Men du vet at denne stillingen innebærer å bare hente kaffe..? Eller å reise rundt i byen og samle inn samples?" Jeg var klar over det.

Før jeg dro fra Norge hadde jeg tatt en rask tlf til legendariske Ellinor Flor, en gammel venn av faren min. Hun opplevde tidlig at suksess i NYC ble utslagsgivende for hennes karriere i Norge, og var enig i at et opphold her kunne ha positiv innvirkning på karrieren min. Selv om det betød "småjobber" i starten. Det overraska meg at intervjuerne ikke skjønte dette.

Under et besøk på Barneys i Soho, en butikk med imponerende høyprofilerte brands, ble jeg stoppa av en ansatt som spurte meg hvor veska mi var fra. Han syntes stilen var annerledes, og var interessert i å ta inn merket i butikken. Jeg hadde tegna den selv. Han likte min veske! Stilen min! Drømte jeg..?? Han ga meg telefonnummeret til innkjøpssjefene og anbefalte meg å ta kontakt.

Planen har alltid vært å starte mitt eget merke. Jeg hadde bare lyst på litt mer erfaring, lære litt til. Bli flinkere før jeg hoppa i det.

Umiddelbart etter møtet med Barneys hadde jeg bestemt meg; hvis BARNEYS liker designet mitt, så må det være flere som vil kjøpe tingene mine.

Så jeg dro hjem igjen, og begynte planleggingen av eget foretak. Helt klart mitt livs beste valg så langt! Gresset er ikke alltid grønnere i New York city.

IMG_1836.jpg

I prøverommet hos Barneys. Tester ut T by Alexander Wang.

IMG_1781.jpg

Pakking før avreise. Skulle jo ikke fryse til vinteren!

IMG_1827.jpg

Hei New York!

IMG_1810.jpg

I NYC spiser man ute. Dette ble min faste frokost; ferskpresset juice og croissant.

IMG_1825.jpg

Ute og shopper i Soho. Sjekket ut den nyåpnede Mood of Norway butikken (Heia alt norsk!)

IMG_20121023_201514 2.jpg

American, delicous, cheesecake på toppen av Empire State Building.

bottom of page