top of page

SEARCH BY TAGS: 

RECENT POSTS: 

  • Instagram Clean Grey
  • Facebook Clean Grey
  • LinkedIn Clean Grey

Jentedag er høytidsdag hos oss 👑

Hurra for jentedagen 11.oktober!

Det er en hjertesak for oss i Fjør Studios å fortsette arbeidet for sosial rettferdighet for kvinner. Vi ønsker å gjøre det med det vi er best på: å lage ting med hendene.

I vårt tilfelle gjennom klær og vesker.

Da dette merket ble etablert tilbake i 2013, var drømmen å skape et mellomledd mellom mennesker i vesten til å hjelpe mennesker i nød i andre deler av verden.

Ved rett og slett å bruke denne nødvendigheten som klær er for oss i Norge

- vi må alle gå til innkjøp av klær for å holde oss varme i denne kalde delen av verden -

til noe mer enn bare å handle nye klær.

For meg som startet dette merket, er sosial rettferdighet noe som har fulgt meg gjennom livet. Jeg har selv bursdag på kvinnedagen 8.mars. Hele livet har jeg blitt påminnet at noen (som går i fakkeltog hvert år) synes vi kan kreve større rettferdighet mellom kjønn.

Selv har jeg jobbet i frivillig arbeid, og i betalt kommunalt arbeid med unge jenter og gutter, i årevis. Dette med å alltid være innstilt på at det kommer noen etter vår generasjon, og at de må vi ta vare på og hjelpe, har alltid fulgt meg.

Jentedagen for oss i Fjør Studios handler om å sette ting i et tidsperspektiv.

Å feire hvor langt vi har kommet i den vestlige verden, med såkalt "kvinnefrigjøring".

Den handler om å fortsette å arbeide for kvinner uten de samme rettighetene , og ikke lukke øynene for at forsatt endring trengs. Spesielt i et globalt perspektiv.

Klær og mote blir ofte, rettmessig, oppfattet som noe rent materialistisk og overfladisk. Et luksusprodukt som representerer en hel bransje som får andre til å føle seg usikker og tilkortkommen. Som fører til at mange får dårlig samvittighet når de kjøper klær.

La oss si det som det er: denne bransjen bidrar til lav selvtillit for mange av oss.

Vi er en gjeng bak dette merket som har tro på at det går an å endre dette. Endre bransjens rykte og formål. Snu ting på hodet og si at går det an å skape en mer rettferdig verden ved å handle klær som man trenger. Ikke handle mer, men handle bedre.

Som ganske ny mamma til en liten datter blir jeg stadig påminnet å fortsette dette arbeidet for de som kommer etter oss. Slik at alle jenter skal få en bedre verden å leve i, etter meg.

For at det trollet som motebransjen ofte sies å være skal stilles fram i sola og sprekke opp. Slik at klesbransjen i framtiden blir forbundet med den det skal være:

Tekstiler som holder oss varme, uttrykker hvem vi er, og understreker det positive med at vi er forskjellige.

bottom of page