top of page

SEARCH BY TAGS: 

RECENT POSTS: 

  • Instagram Clean Grey
  • Facebook Clean Grey
  • LinkedIn Clean Grey

Mote og Covid-19..?

Det er en uvirkelig situasjon vi nå befinner oss i. Global pandemi..?? Hvordan skjedde dette?

Vi har fortsatt travle dager i firmaet om dagen, men tempoet er ikke like høyt som til vanlig. Det er mer tid til tanker. Mange av mine går til de som har mer frykt, sorg og usikkerhet i sin hverdag enn oss her i Fjør Studios. Til de som er syke, redde. Til de som har noe skjørt og verdifullt som er iferd med å bli tatt fra de.. Eller de som står i frontlinjen for å redde så mange av oss som mulig ❤️

Vårt firma er påvirket av Covid-19 ved at fabrikkene vi samarbeider med i India er under lock-down. Vår første produksjon av vesker var én uke unna å være ferdig laget og sendt til oss. En drøm var så nær ved å gå i oppfyllelse nå i Mars 2020!✨

Fjør Studios er påvirket av dette viruset, men vi står ikke i en uoverkommelig situasjon. Det ser ut til at vårt firma skal klare seg gjennom denne pandemien. Det er tøft for oss, men det ser ut til å skal gå bra. Dette er vi veldig takknemlige for.

Grunnverdiene i dette firmaet har jeg hentet i stor grad fra mine bestemødres levde liv. De lærte meg å leve edruelig. På flere måter.

Min farmor og mormor klarte seg godt gjennom flere personlige kriser, med relativt lite å leve av. I en tid hvor man generelt hadde mindre å rutte med i Norge. I en tid i norsk historie hvor velferdsordninger var få. Da man var flinkere til å lene seg på hverandre. F.eks det å bytte og låne ut til hverandre som naboer.

Jeg glemmer aldri hvor viktig det var for mine bestemødre å ta vare på klærne de hadde. At de tok seg tid til å reparere det som kunne repareres.. Og de var svært kunnskapsrike. Ikke etter lang skolegang. Men av nedarvet, prøvet kunnskap.

Jeg tror at mine besteforeldre forble preget av den edruelige livsstilen de ble tvunget til å leve i starten av sine liv. Også gjennom samfunnsendringene som gjorde Norge til et rikt land etter oljefunn, beholdt mine besteforeldre denne edruelige livsstilen og filosofien om å ta vare på det de har. Lene seg å hverandre. Ringe hverandre. Ta seg tid til å reparere..

Fjør Studios' verdier om å #goslow (= "ta det saktere") oppfordrer til å senke tempoet. Kjøpe mindre. Velge bedre kvalitet. Leve livet litt saktere.. Det er noe jeg, som har grunnlagt dette firmaet med disse verdiene, også blir oppmuntret av å tenke på i disse dager..

Slik sett kan mote bidra til å gjøre en forskjell: den kan minne oss på de "sakte verdiene" - de som gir oss nytt håp, nytt pågangsmot, og håp for dagen i morgen. Kanskje vil verden etter denne krisen være klar for konseptet "Slow Fashion"...?

Når de klarte det, skal vi også klare det 💜

Vær sterke!

bottom of page