top of page

SEARCH BY TAGS: 

RECENT POSTS: 

  • Instagram Clean Grey
  • Facebook Clean Grey
  • LinkedIn Clean Grey

8. mars & nytt AS.

Jeg feiret årets kvinnedag, og min 35 års dag, med kribling i hendene over å etablert mitt andre aksjeselskap; STREK AS.

For alle de kvinnene som har levd, eller fortsatt lever under urettferdige forhold og med visshet om at de blir forskjellsbehandlet pga sitt kjønn, står jeg med rak rygg og takknemlighet i hjertet over å få lov til å lede mine helt egne selskap, som kvinnelig bedriftsleder og eier.

Når man har fødselsdag 8.mars får man fokus på urettferdighet inn med den årlige bursdagsfeiringen. På 90-tallet, etter at min barnebursdag var over på kvelden, og vennene mine hadde dratt hjem, stod som regel TV'en på og mamma og pappa så Dagsrevyen.

Hvert år kom det nyhetsinnslag som minnet meg om at ikke alle følte seg like heldig denne dagen. Folk gikk i tog og ropte om urettferdighet, og jeg satt på barnestolen min og spiste rester av sjokoladekake og lurte på hvorfor alle disse kvinnene var så sinte på MIN bursdag. Hvert år.

Det har gått hånd i hånd for min del, dette å feire livet og samtidig ha i bakhodet at noen jobber for å bekjempe urettferdighet.

Ved å ha startet min egen bedrift håper jeg at jeg er med på å oppmuntre andre kvinner til å velge utradisjonelle karrierer, tørre å ta større økonomisk risiko og se verdien av å jobbe fram muligheter for de som kommer etter. Idag har vi mange muligheter - som resultat av at noen turte å ploge veien før oss. Risikovillighet, og det å tørre å skille seg ut ved å gå sin egen vei, har større verdi enn hva man umiddelbart ser belønningen av i eget liv.

Når verden ser ut til å bli mer og mer likedan, og det usynlige prestasjonskravet i hverdagen virker å stadig bli bredere, vil jeg gjerne oppmuntre til å sakke ned farten og huske at det er FORSKJELLENE mellom oss som er det vakre i livet. Forskjellene mellom oss strekker og former oss til bedre mennesker. At noen er suksessfulle på ett felt er positivt for fellesskapet, og gjør DEG flinkere og bedre rustet til det DU skal gjøre. Forutsatt at vi står SAMMEN.

Jeg tror vi mister noe viktig dersom vi tror og lever etter idealet om alle skal gjøre alt.

Alle skal ikke starte aksjeselskap. Jeg gleder meg over styrken vi kvinner viser når vi står sammen og hyller forskjellene oss imellom - da er det sterkt å være i nærheten av vårt kjønn - og håp for neste generasjon jenter.

bottom of page